Stoffel Vandoorne rijdt voor McLaren één testdag in Barcelona

© BELGA
Redactie KW

Stoffel Vandoorne mag opnieuw zijn plaats in de McLaren MP4-31 innemen. De 24-jarige Rumbekenaar zal volgende week één van de twee voorziene testdagen afwerken op het Circuit van Barcelona, waar komend weekend de GP van Spanje gereden wordt. Dat bevestigde de Britse renstal McLaren dinsdag.

De Brit Jenson Button, een van de vaste rijders bij McLaren, zal de eerste testdag op dinsdag rijden. Vandoorne, vorig seizoen kampioen in de GP2, zit woensdag achter het stuur van de McLaren-bolide. Eind januari mocht hij op het circuit van het Franse Le Castellet de nieuwe regenbanden van Pirelli al uittesten.

Vandoorne is dit seizoen aan de slag in de Japanse Super Formula, waar hij in de eerste manche als derde over de streep kwam. Door de blessure van ploegmaat Fernando Alonso maakte hij begin april in de GP van Bahrein zijn debuut in de Formule 1. De West-Vlaming startte op de zesde rij en finishte uiteindelijk als tiende, meteen goed voor het eerste WK-punt van McLaren.

Komend weekend staat met de GP van Spanje de vijfde manche in het F1-kampioenschap op het programma. Twee dagen later vormt het Circuit van Barcelona het decor van de eerste testritten in het midden van het seizoen. Alle renstallen, behalve Sauber, tekenen present.

(Belga)