Stoffel Vandoorne rijdt volgend jaar in Formule1

03/09/16 om 17:20 - Bijgewerkt om 17:59

Dat maakte zijn team McLaren zaterdag bekend.

Stoffel Vandoorne rijdt volgend jaar in Formule1

© BELGA

De Rumbekenaar zal aan de zijde van Fernando Alonso in 2017 aantreden in de Formule1. Opvallend is dat oud-wereldkampioen Jenson Button ook aan boord blijft van het team, maar dan als testrijder. Team McLaren-Honda noemt Vandoorne "de meest getalenteerde en uitmuntende jonge rijder in de hedendaagse sport." "Alonso en Vandoorne zijn een perfecte mix tussen bewezen klasse en immens potentieel", zegt teammanager Ron Dennis. "Stoffel is al lid van het McLaren Young Driver Programme sinds februari 2013. Elf maanden later werd hij onze test- en ontwikkelingsrijder. De voorbije 2,5 jaar heeft hij een grote bijdrage geleverd aan het team. Hij kon veel bijleren van twee oud-wereldkampioenen en heel wat ingenieurs van wereldklasse. In 2013 was hij tweede in de World Series by Renault en vorig jaar won hij het GP2-kampioenschap. Hij is nu klaar voor de Formule1, dat bewees hij bij zijn debuut in Bahrein waar hij tiende werd eerder dit jaar."

Grote eer

Stoffel Vandoorne is enorm blij met het zitje volgend jaar in de Formule1. "Ik ben McLaren-Honda enorm dankbaar en vooral Ron Dennis voor het getoonde vertrouwen in mij. In mijn carrière heb ik al heel wat handtekeningen gezet, maar de handtekening onder het contract bij het team vandaag, was heel speciaal. Het is een enorme eer om rijder te worden bij McLaren-Honda en ik beloof harder te werken dat elke andere Formule1-rijder ooit gedaan heeft. Het team ken ik al goed - het is een fantastische groep - en ik mocht dit seizoen al proeven van het grote werk. Ik heb veel vertrouwen in het project van het team en het zal een goede samenwerking zijn met Fernando Alonso. Samen kunnen we werken naar succes in het wereldkampioenschap. Of dat succes erin zit, valt af te wachten, maar ik zal in elk geval mijn best doen."

Dit jaar is hij in de Japanse Super Formula aan de slag. Op 3 april debuteerde Vandoorne in de Formule 1. In de Grote Prijs van Bahrein, de tweede van het seizoen, mocht hij de in Australië gecrashte Alonso vervangen. Met een tiende plaats reed Vandoorne zich meteen net in de WK-punten.

(JL)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!