Stoffel Vandoorne reserverijder bij McLaren Mercedes in Formule 1

Redactie KW

De jonge Rumbeekse piloot maakte het nieuws donderdagochtend bekend op Facebook.

“Stoffel Vandoorne appointed official McLaren Mercedes Formula 1 reserve driver and ART GP2 race driver for 2014”, staat er te lezen. In een eerste reactie geeft Stoffel Vandoorne aan dat hij opgewonden én vereerd is met de keuze.

Vandoorne won in 2012 de Eurocup Formula Renault 2.0 Seriss en werd in 2013 tweede in de World Series van het Renault 3.5 kampioenschap. “Ik voel dat ik goeie vooruitgang boek naar mijn ultieme doel, de Formule 1”, aldus nog de 21-jarige Stoffel Vandoorne, die eerder werd geselecteerd voor het McLaren Young Driver programma. Vandoorne is minstens één keer per week present in het technologiecentrum van McLaren en oefende het voorbije jaar ook vrij veel in de MTC-simulator waar de ingenieurs werken aan een nieuwe MP4-29 Formule 1-wagen voor 2014. Daarnaast heeft Stoffel Vandoorne ook aan dat hij fysiek en mentaal hard gewerkt heeft. “Ik heb genoten van het werk samen met de mensen van het McLaren Young Driver programma en doe dat nog altijd.”

De jonge piloot is van zinnens zijn taken zeer ernstig op te nemen en wil de twee vaste piloten, Jenson Button en Kevin Magnussen, op elke mogelijke manier bijstaan. Intussen zal hij zich ook focussen op zijn eigen seizoen in de GP2, waar hij gaat voor de titel. Onder meer Nico Rosberg (2005), Lewis Hamilton (2006) en Nico Hulkenberg (2009) wonnen indertijd de GP2.

(FV)