VIDEO Stoffel Vandoorne racet straks rond in deze feloranje McLaren

Redactie KW

F1-team McLaren stelde vrijdag in het Engelse Woking zijn nieuwe wagen, de MCL32 voor. Stoffel Vandoorne toonde zich meteen tevreden over zijn nieuwe bolide.

“Het is leuk om de nieuwe wagen te zien”, opende Vandoorne op de website van McLaren. “Het ontwerp is een mix van verleden en heden. Zelf vind ik het zeer geslaagd. Het is allemaal goed doordacht en ziet er erg goed afgewerkt uit.”

Voor Vandoorne kan het niet snel genoeg 26 maart zijn, het moment van de eerste GP van het seizoen in Australië. “Dat is het moment waar ik al mijn hele leven op wacht. De voorbereiding was lang en intens. Ik heb deze winter harder dan ooit gewerkt en ik ben fitter dan ooit tevoren. Ik ben klaar voor de eerste Grand Prix.”

https://www.youtube.com/watch?v=LpFjtMvIr4g

De MCL32 grijpt met de oranje kleur terug naar het glorieuze verleden van de renstal, toen wereldtitels nog heel gewoon waren. Successen zijn de afgelopen jaren uitgebleven, omdat de nieuwe motorleverancier Honda nog geen betrouwbare en snelle krachtbron aanleverde.

Testritten

Volgende week maalt de nieuwe McLaren zijn eerste kilometers op het circuit de Catalunya in Spanje. Alle 10 de teams testen hun nieuwe wagen daar uit van 27 februari tot 2 maart en nog eens de week erna, van 7 maart tot 10 maart.

(Belga/BV)