Stoffel Vandoorne mikt in 2018 hoger dan bij debuutjaar

Stoffel Vandoorne begint zondag aan zijn tweede volledige seizoen in de Formule 1. © BELGA
Redactie KW

Stoffel Vandoorne begint op zondag 25 maart, met de GP van Australië in het Albert Park van Melbourne, aan zijn tweede volledige seizoen in de Formule 1. De 25-jarige West-Vlaming, die bij McLaren-Renault opnieuw aan de zijde van de Spanjaard Fernando Alonso zal rijden, hoopt dat de motorproblemen van vorig jaar met Honda definitief van de baan zijn.

De testdagen van Vandoorne doen alvast betere resultaten verhopen. Samen met Alonso klokte de Belg, met een nieuwe motor die Renault ontwikkelde, enkele beloftevolle tijden. McLaren start het seizoen dan ook met de nodige ambitie, en hoopt met zijn MCL33 geregeld te verrassen.

Vandoorne begon zijn monoplace-carrière in 2010 met de titel in de F4 Eurocup 1.6. Twee jaar nadien schreef hij de Eurocup Formula Renault 2.0 op zijn naam, waarna hij in 2015 het kampioenschap in de GP2 pakte en testrijder werd bij McLaren. In 2016 verving Vandoorne zijn geblesseerde ploegmaat Fernando Alonso tijdens de GP van Bahrain. Stoffel eindigde op de tiende stek en schonk zijn team op die manier een WK-punt.

Vorig jaar twee keer zevende

Vorig seizoen maakte Vandoorne zijn eerste volledige jaargang rond in de Formule 1. Hij eindigde bij zijn debuut in de pilotenstand op de zestiende plaats met dertien punten. Zijn beste prestatie was een zevende plek in Singapore en Maleisië. Vandoorne finishte in veertien van de twintig GP’s.

“Nu ik een volledig F1-seizoen achter de rug heb, voel ik meer vertrouwen en ben ik meer relaxed”, zegt Vandoorne op de website van zijn team. “Ik heb deze winter hard gewerkt en veel tijd doorgebracht met de ingenieurs. Er valt nog veel te leren en het geheel van de wagen verschilt toch wel met vorig jaar. Ik kijk ook uit naar de eerste GP met de halo (een door de FIA verplicht cockpitbeschermingssysteem, red). Ik kijk erg uit naar de start. Het is begin van een nieuwe uitdaging.”

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier