Stoffel Vandoorne maakt komend weekend zijn debuut in de F1

Stoffel Vandoorne, tot op heden primus in de GP2zoals hier in Abu Dhabi Grand Prix in 2015. © archief belga
Redactie KW

Stoffel Vandoorne vervangt Fernando Alonso tijdens de Grote Prijs Formule 1 van Bahrein. Dat heeft hun team McLaren-Honda donderdag bevestigd.

Tweevoudig wereldkampioen Alonso maakte op het circuit van Albert Park bij Melbourne een bijzonder zware crash. Als bij wonder kwam hij zonder kleerscheuren uit zijn verhakkelde bolide, donderdag werd hij door FIA-dokters aan de nodige tests onderworpen. Die gaven de Spanjaard rood licht, hij mag dus niet starten op het circuit van Sakhir.

“Na een beslissing van de FIA-dokters zal Fernando Alonso dit weekend niet deelnemen aan de GP van Bahrein”, meldt McLaren-Honda donderdag op zijn website. “Na een crash op het parcours, respecteren wij altijd de beslissingen van de dokters”.

Reserverijder

Het forfait van Alonso betekent goed nieuws voor Stoffel Vandoorne, de reserverijder bij McLaren. De 24-jarige Rumbekenaar, vorig seizoen nog eindwinnaar in de GP2 Series en dit seizoen aan de slag in de Japanse Super Formula, maakt zo zijn grote Formule 1-debuut.

Vrijdag staan de eerste twee vrije oefenritten op het menu in Bahrein. De derde vrije oefensessie en de kwalificaties zijn voor zaterdag, de GP zelf wordt zondag gereden.

(belga)