Stoffel Vandoorne klokt zevende en twaalfde tijd in eerste oefensessies

Redactie KW

Stoffel Vandoorne (McLaren-Honda) heeft vrijdag de zevende chrono neergezet tijdens de eerste vrije oefensessie voor de Grote Prijs van Oostenrijk. In de namiddag zette hij de twaalfde tijd neer.

De Grote Prijs van Oostenrijk is de negende manche van het WK Formule 1. Op de Red Bull Ring in Spielberg werkte Vandoorne vrijdagmorgen zijn snelste van dertig rondes af in 1:07.283. Zijn Spaanse teamgenoot Fernando Alonso (27 rondes) tekende met 1:07.510 voor de negende tijd op twintig rijders. De beste chrono kwam op naam van Lewis Hamilton. De Britse drievoudige wereldkampioen bleef in zijn Mercedes met een ronde in 1:05.975 de Nederlander Max Verstappen (Red Bull) voor. Die eindigde op 0.190 als tweede voor de de Fin Valtteri Bottas (Mercedes) en de Duitse WK-leider Sebastian Vettel (Ferrari).

Zaterdag kwalificaties

Vrijdagnamiddag werd de tweede oefensessie afgewerkt en daarin zorgde Vandoorne voor de twaalfde tijd. De 25-jarige Rumbekenaar legde 37 ronden af en noteerde daarbij een toptijd van 1:06.859. Fernando Alonso tekende vrijdagnamiddag met 1:06.732 voor de achtste tijd. De snelste chrono kwam opnieuw op naam van Lewis Hamilton. De Mercedesrijder legde een snelste ronde af in 1:05.483 en was daarmee sneller dan de Duitse WK-leider Sebastian Vettel (Ferrari), tweede op 0.174, en zijn Finse teamgenoot Valtteri Bottas, derde op 0.216. Zaterdag volgen de derde oefensessie en de kwalificaties.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier