Stoffel Vandoorne klokt twaalfde tijd in eerste vrije oefensessie

© BELGA
Redactie KW

Stoffel Vandoorne heeft donderdag de twaalfde tijd neergezet tijdens de eerste vrije oefensessie voor de Grote Prijs van Monaco, de zesde manche van het WK Formule 1. De Kortrijkzaan, die in Monaco woont, reed 38 rondjes in zijn McLaren en klokte zijn scherpste chrono in 1:14.813.

De snelste tijd in de eerste vrije sessie kwam op naam van Lewis Hamilton (Mercedes). De Brit liet 1:13.425 optekenen, nooit eerder reed iemand zo snel op het circuit in zijn huidige vorm. Hij ging daarmee de Duitse WK-leider en Ferrari-piloot Sebastian Vettel (1:13.621) en de Nederlandse Red Bull-rijder Max Verstappen (1:13.771) vooraf.

Vandoornes ploeggenoot in Monaco is niet Fernando Alonso, maar Jenson Button. De Brit maakt voor één race zijn rentree en vervangt de Spanjaard, die dit weekend deelneemt aan de Indianapolis 500. Button realiseerde na 35 rondjes de veertiende chrono (1:14.954).

Later op de dag, vanaf 14u, staat de tweede vrije oefensessie op het programma, zaterdag de derde (11u) en de kwalificaties (14u). De GP start zondag om 14u.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier