Stoffel Vandoorne is RACB Driver of the year: “Nu blijven werken richting Formule 1”

© BELGA
Redactie KW

Donderdagavond werden in het Auditorium van de Heizel op het gala van de RACB de jaarlijkse autosportprijzen uitgereikt.


© BELGA

Stoffel Vandoorne werd verkozen tot Driver of the Year 2014 en volgt op de erelijst rallyrijder Thierry Neuville op, die dit jaar met de tweede plaats vrede moest nemen. Laurens Vanthoor eindigde op de derde plaats. Vandoorne won de trofee ook al eens in 2012.

De 22-jarige Stoffel Vandoorne eindigde dit jaar op de tweede plaats in het GP2-kampioenschap en won daarin vier wedstrijden. De Rumbekenaar ambieert in 2015 de titel in de GP2 klasse en blijft ook deel uit maken van het McLaren Young Driver programma.

“En nu verder werken richting Formule 1”

“Volgend jaar is het doel om kampioen te worden in GP2 en dan toe te werken naar 2016, voor een zitje in de Formule 1”, blikt Vandoorne meteen vooruit.

Het was al zijn tweede titel, maar de Rumbekenaar vindt deze erkenning nog mooier omdat de concurrentie bikkelhard was. Zo won de winnaar van vorig jaar Thierry Neuville dit jaar zijn eerste rally in het wereldkampioenschap, maar dat was niet genoeg om de vice-kampioen in GP2, de klasse net onder de Formule 1, voor te blijven. “Ik denk dat België fier mag zijn op zijn piloten die ons land vertegenwoordigen in alle internationale kampioenschappen”, sprak de 22-jarige rijder die in loondienst is bij McLaren.

“Het was al schitterend om die vice-titel in GP2 te grijpen in mijn eerste jaar, maar het is natuurlijk heel mooi om daar op het einde van het jaar nog voor beloond te worden”, aldus Vandoorne.

(Belga)