Stoffel Vandoorne boekt tweede zege in slotmanche in Suzuka

© WRI2/TEAMSHOOT
Redactie KW

Stoffel Vandoorne (Honda) heeft zondag in de slotmanche van het seizoen in de Japanse Super Formula op het F1-circuit van Suzuka zijn tweede zege in het kampioenschap geboekt. Vandoorne eindigde vierde in de eindstand.

In de tweede race in Suzuka haalde onze landgenoot, die volgend seizoen al zeker is van een plaats in de Formule 1 bij McLaren, het van de Duitser André Lotterer, die dankzij zijn Belgische moeder ook de Belgische nationaliteit heeft maar onder Duitse vlag racet, en de Japanner Hiroaki Ishiura. Bertrand Baguette eindigde op de vijfde plaats. In de eerste race op zaterdag was Baguette op de zesde plaats geëindigd, Vandoorne kwam toen na een foutje pas als zeventiende over de streep. De zege ging er naar de Japanner Yuji Kunimoto.

In de eindstand van het kampioenschap eindigt Vandoorne met 27 punten op de vierde plaats. De eindzege was voor Kunimoto, die 33 punten achter zijn naam heeft staan. Baguette eindigt op de vijftiende plaats met 4,5 punten.

Reserverijder bij McLaren

Stoffel Vandoorne debuteerde dit jaar in de Super Formula. Eind april werd hij tijdens de openingsmanche vierde. De tweede manche in Okayama werd eind mei wegens hevige regen na acht ronden stopgezet toen Vandoorne op de twaalfde plaats reed. Medio juli viel hij tijdens de derde manche uit met technische problemen, terwijl hij in de vierde manche in Motegi zesde werd. Tijdens de vijfde manche in Okayama boekte hij zijn eerste zege in de eerste race en een zevende plek in de tweede race. In de zesde manche in Sugo kwam hij niet verder dan de zesde plaats.

De West-Vlaming combineerde de competitie met zijn rol als reserverijder bij F1-team McLaren. Voor die renstal eindigde de GP2-kampioen begin april tijdens zijn debuut in de GP van Bahrein (als vervanger van Alonso) als tiende, meteen goed voor een WK-punt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier