Stoffel Vandoorne blijft in 2018 bij McLaren-Honda

© REUTERS
Redactie KW

Stoffel Vandoorne zal ook in 2018 de kleuren van McLaren-Honda verdedigen in het wereldkampioenschap Formule 1. Dat bevestigt het team woensdag op zijn website.

“Ik ben heel tevreden dat nu formeel is aangekondigd dat ik volgend jaar voor hen blijf racen. Daardoor kan ik de tweede helft van mijn seizoen als rookie op een heel andere manier benaderen: namelijk door het uiterste uit mijn wagen, mijn ingenieurs en alles en iedereen rondom mij te halen”, zegt de 25-jarige Vandoorne. “Ik heb zoveel geleerd in mijn eerste halve seizoen in de Formule 1. Van mijn ingenieurs, de mechaniekers, van Eric (Boullier), van Zak (Brown) en van Jonathan (Neale) en ook van Fernando (Alonso), die een briljant rijder is en ook een uitstekend teamgenoot.”

Stoffels onmiskenbare talent en grote ambitie zijn voor ons een verzekering dat hij in de toekomst veel successen zal behalen bij ons

Eric Boullier, racingdirecteur van McLaren-Honda, legt uit dat het altijd het plan was Vandoorne lang bij het team te houden. “Toen we eind 2016 aankondigden dat Stoffel in 2017 voor McLaren-Honda zou rijden, gaven we aan dat het ons plan was dat hij een aantal jaren voor ons zou racen. Dat plan is niet veranderd. Ik ben dan ook heel tevreden te kunnen aankondigen dat hij voor ons blijft racen komend seizoen. Zoals alle rookies heeft hij veel moeten leren in zijn eerste F1-seizoen, maar we hebben veel vertrouwen in hem en hij wordt steeds beter. Zijn ploegmaat is een lastige opponent, dat is eigenlijk een understatement, want hij is de beste in de sport vandaag, maar Stoffels onmiskenbare talent en grote ambitie zijn voor ons een verzekering dat hij in de toekomst veel successen zal behalen bij ons.”

Stoffel Vandoorne beleefde in 2017 door de zwakke Honda-motor nog maar weinig plezier aan zijn eerste volledige F1-seizoen. In de eerste elf GP’s reed de Rumbekenaar nog maar een keer in de punten, een tiende plaats in de laatste race in Hongarije. Hij moest ook al drie keer opgeven en kon een keer niet starten. In 2016 reed Vandoorne een GP als invaller voor McLaren-Honda. Hij werd toen meteen tiende in Bahrein.