Stijn Vynckier uit Wielsbeke wint beide reeksen in Laarne

24/04/17 om 10:37 - Bijgewerkt om 10:37

De Motor Cross Liefhebbers Bond was afgelopen weekend te gast in het Oost-Vlaamse Laarne op een zanderig circuit, door de droge weersomstandigheden.

Stijn Vynckier uit Wielsbeke wint beide reeksen in Laarne

© Foto Coghe

Onder de 320 deelnemers op zondag toch een tiental West-Vlamingen met de zegebloemen en enkele op de ereplaatsen mee op het podium.

Stijn Vynckier (foto) uit Wielsbeke bewees andermaal dat hij uit het goede hout gesneden is en schreef beide reeksen op zijn naam bij de Nieuwelingen mx2. Hij won met ruim verschil en liet de grote bende achter zich. Jamy Carron (Tielt) was andermaal de beste bij de Nieuwelingen mx1, ook hij schreef weer beide reeksen op zijn naam. Stanley Verstraete (Zerkegem) mocht ook weer op het hoogste schavotje als winnaar bij de Nationalen mx2. Hij won de eerste reeks met kleine voorsprong op een drietal harde concurenten. In de tweede manche minder goede start van Stanley en knokken geblazen om op te rukken naar de tweede plaats achter nieuwkomer Bart Klijn, een Nederlander uit het verre Nieuw-Zeeland waar Stanley in de toekomst wellicht een harde dobber zal aan hebben. Stanley is momenteel leider in het B.K.. Dylan Delagrense (Oostende) was heel sterk bezig bij de Nationalen mx1, hij won de eerste reeks, maar mislukte volledig zijn tweede start. Na een helse inhaalrace klokte hij af op de tweede plaats, alsnog voldoende voor de eindzege. Christophe Hempte (Spiere-Helkijn) mocht nog een boeketje bloemen en de grootste beker bij zijn collectie voegen, hij won opnieuw beide reeksen bij de Masters. Jurgen Paepe (Snellegem) werd dubbel tweede bij deze Masters. Mattis Meersschout (Wingene) werd eindwinnaar bij de Internationalen mx2 in de organisatie van zijn pa Mario. Mattis schreef beide reeksen op zijn naam, hij kwam als vijfde en zesde onder de geblokte vlag tussen de A-Inters. Niki Debruyne (Poperinge-Meulebeke) mocht mee op het podium bij de Inters mx2, als dubbel tweede in de reeksen met finish op de zesde en zevende plaatsen. Greg Vullers (Dentergem) mocht naar de hulde als tweede bij de Inters Open B, hij legde beslag op de negende en tiende plaatsen, als tweede en derde B. Maarten Govaert (Oostrozebeke) was sterk bezig bij de Internationalen en mocht mee op de foto met de hulde als derde in de koninginneklasse mx1. Maarten kwam als tweede en derde onder de geblokte vlag. Michael Coopman (Oostkamp) werd driedubbel tweede bij de Juniors mx1. Julie Vandevelde (Desselgem) een mooie derde bij de Dames Open met de tweede en derde plaatsen in haar reeksen.

Jens De Kegel (Koekelare) pakte uit met dubbelzege bij de Quads.

Volledig West-Vlaams podium bij de Zijspannen A en B

Maxime Van Der Haeghen-Steve De Schacht (Koolkerke-Ettelgem) bleven ditmaal gespaard van pech en schreven beide reeksen op hun naam, telkens na kopstarts, en eindwinnaars bij de Zijspannen A. Dubbele tweede plek voor Dylan Boussy-Jens Mans (Koekelare)in groep A, en de derde podiumplaats voor Mathieu Verbrugghe-Michael Dhondt (Oostrozebeke) die in beide reeksen afklokten op de vierde stek. Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) waren de rapste in koers, maar kenden brute pech in de eerste reeks toen ze aanstalten maakten om naar de leiding door te stoten in de laatste ronde, in een korte bocht maakten zij slagzij en weg topplaats en pas als achtste afgevlagd. In de tweede heat opgerukt uit slechte startplaats naar de derde stek.

In groep B waren de bloemen voor Kelly Debruyne-Kenny Boxtaele (Poperinge-Ooigem) die in beide reeksen als winnaar in de B-klasse afgevlagd werden, ze legden beslag op een dubbele zesde plek tussen de A-rijders. Olivier en Gauthier Valcke (Oostrozebeke) als zevende afgeklokt en tweede B's. Daen Valcke-Inés Delmotte (Oostrozebeke) mee op het podium als derde bij de Zijspannen B.

(GuidoA. - foto G.Coghe)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!