Stijn Fincioen wint vijfde maal Kortemark Loopt

© Kurt
Redactie KW

Meer dan 1.400 deelnemers haalden de finish tijdens de lustrumeditie van Kortemark Loopt. De jubileumeditie lokte ook een recordaantal toeschouwers en de Brugse Stijn Fincioen deed wat hij moest doen: de vijfde keer de 20 km pakken.

Al om 11.30 uur kon je op de koppen lopen in het Kortemarkse dorpscentrum. Een kleine 250 mini-atleten maakten zich klaar om per leeftijdscategorie 300, 650 of 1.200 meter te lopen om en rond de Hospitaalstraat. En daarvoor hadden ze een recordaantal aan supporters op de been gebracht. Wie er nog in slaagde een parkeerplaatsje te bemachtigen, was om 12.30 uur nog net op tijd om onder een stralende winterzon de 450 deelnemers aan de 5 km te zien vertrekken. Om 13.30 uur was het de beurt aan een 500-tal looplustigen die de 10 km voor hun rekening namen, terwijl 350 atleten om 15 uur op het startschot wachtten om 20 km doorheen Kortemark te lopen.

Stijn Fincioen

De felle wind om en rond het Kortemarkse spaarbekken speelde velen parten, maar toch slaagde de Brugse marathonman Stijn Fincioen erin om voor de vijfde maal op rij met de trofee voor de snelste 20 km te gaan lopen door slechts een dik uur over deze afstand te doen. “Kortemark Loopt wordt goed georganiseerd en is een echt loopfeest. Voor mij is het de ideale voorbereiding op de marathon van Londen die ik op 26 april loop. Deze editie liep ik niet mijn beste tijd, maar het geeft me wel vertrouwen dat ik met een mindere conditie deze wedstrijd win”, aldus Fincioen.

Ook organisator Walter Vanhoutte blikt tevreden terug: “Er was nationale wandeldag in Torhout, het is krokusvakantie, de griep tiert welig, Club Brugge speelde tegen AA Gent, maar toch bleef het deelnemersaantal status quo en konden we op een massa toeschouwers rekenen.”

(JDK – foto Kurt)