Stijn Fincioen wint Dwars over de Mandel, Ine Couckuyt beste dame

Het podium bij de dames op de 10 km met v.l.n.r. : Hilde Hindryckx, Ine Couckuyt en Elke Verleyen. (Foto SM) © Het podium bij de dames op de 10 km met v.l.n.r. : Hilde Hindryckx, Ine Couckuyt en Elke Verleyen. (Foto SM)
Stijn Moerman

Een drukte vanjewelste vrijdagavond in Roeselare waar de elfde editie van Dwars over de Mandel plaatsvond. Met een goede 2.750 deelnemers verbrak het opnieuw alle records.

Vrijdagavond 22 april vond met Dwars over de Mandel de eerste wedstrijd van het criterium Roeselare Loopt plaats. De wedstrijd met start en aankomst in het Klein Seminarie was opnieuw een schot in de roos, want er stonden maar liefst zo’n 2.750 lopers aan de start. Nog 200 meer dan de jubileumeditie van vorig jaar.

Na de verschillende jeugdlopen ging om 19.30 uur de wedstrijd over 3,5 km van start. Na een spannende finale ging de overwinning naar Steven Callens. De Heulenaar haalde het voor Mathias Hoornaert uit Rumbeke en Floris Daenens uit Roeselare. Bij de dames ging de zege naar de wederoptredende Saskia Vens. De Roeselaarse atlete van KAVR toonde zich de betere van haar stadsgenoten Mien Vanhecke en Floor Decuypere, leerlinge van het Klein Seminarie.

Daarna werd het startschot gegeven voor de wedstrijd over 10 km. Daarin bepaalden Stijn Fincioen en Dries Depoortere het tempo. Na de eerste ronde sloeg de Aartrijkenaar op het domein van het Klein Seminarie een kloofje en liet hij zijn Roeselaarse metgezel ter plaatse. De eerste twee posities lagen dus vast. De derde plaats op het podium was uiteindelijk voor Roeselarenaar Sybren Baelde. Bij de dames haalde Ine Couckuyt uit Lauwe het voor haar EFC-ITC-ploeggenote Elke Verleyen uit Izegem. De Roeselaarse Hilde Hindryckx, winnares van de vorige editie, legde beslag op de derde stek. (SM)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 29 april.