Steven Rotsaert, Joeri Christian en Thomas Stroo vertegenwoordigen West-Vlaanderen tijdens Dakar

Steven Rotsaert tijdens de Dakar van vorig jaar. © BELGA
Redactie KW

Steven Rotsaert uit Zedelgem, Joeri Christian uit Oostende en Thomas Stroo uit Brugge (MAN) starten als Belgisch, en zelfs volledig West-Vlaams, team aan de Dakar. Voor Rotsaert is het zijn vijfde Dakar. Joeri Christian begint, net als Thomas Stroo, aan zijn tweede Dakar. Voor Stroo is het wel zijn eerste in wedstrijdconfiguratie.

“Tijdens onze ultieme test in de Olympia Rally van oktober dit jaar merkten we dat onze koelingsproblemen van de vorige Dakar opgelost waren”, legt Steven Rotsaert uit. “Het mindere aan die wedstrijd was dat na het nemen van een duin onze navigator Dirk Dendooven een rugblessure opliep waardoor hij verstek moet geven. Joeri Christian neemt zijn rol als navigator over. Net als vorig jaar rijden wij en teamgenoot Dave Ingels in dienst van het officiële Peugeot-team. Wij staan in de bivak net naast het Peugeot-team en zijn volledig onafhankelijk, maar de afspraak is dat als er een van de vier Peugeots in wedstrijd problemen heeft, wij hen bijstaan.”

“Dit jaar starten we in Paraguay”, vervolgt Rotsaert. “Het nadeel is dat de afstand tussen de haven van Buenos Aires en de startplaats meer dan 1000 km is. De organisatie heeft ons gevraagd om warme kledij mee te nemen. We gaan niet meer naar de woestijn maar naar de noordpool. Maar ik wil het voor geen geld missen. De Dakar is en blijft een geweldig avontuur. Onze ambitie is uitrijden en als het kan net als vorig jaar een goed resultaat neerzetten. Vorig jaar eindigden we als 20e.”

De 39ste editie van de Dakar start op 2 januari in Paraguyaanse hoofdstad Asunción en eindigt na ruim 9.000 kilometer in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier