Sterre Provost uit Oostende doet Kjell en Sandra stralen

Sterre Provost won haar 600m in een erg knappe tijd, tot trots van haar ouders Kjell Provost en Sandra Stals, ex-atleten. © MD
Redactie KW

Tal van voormalige atleten zijn graag geziene gasten op de Nacht van de Atletiek. Voor Kjell Provost en Sandra Stals wordt dat wellicht een jaarlijks terugkerende speciale gebeurtenis: hun dochter Sterre lijkt vastberaden om in de sporen van haar ouders te treden.

De Nacht werd nog in Hechtel gelopen toen Sandra Stals er als één van de lokale helden luidkeels werd aangemoedigd. “Ze zal zelf niet meer weten hoe vaak ze er deelnam,” voorspelt Kjell, “en ik weet het van mezelf ook niet, trouwens.” Sandra is er nog steeds betrokken bij de organisatie, maar kon in de vooravond niet anders dan haar taak even on hold te zetten om dochter Sterre aan te moedigen. “Zou je willen geloven dat ik al even zenuwachtig was als toen ik zelf liep? Je weet wat je dochter voelt en je hoopt dat ze in je voetsporen zal kunnen treden.”

Sterre (9) liep als tweedejaarsbenjamin al van in het begin weg van haar tegenstanders op de 600m en eindigde in 1.51.53, beter dan wat ze voorheen ooit kon. “Het hangt altijd een beetje van de tegenstand af, maar ik liep snel op kop. Aan de aankomst voelde ik mijn spieren wat verstijven. Ik zou graag nog sneller lopen, 1.49, maar ik doe even graag de spurtnummers en hoog- en verspringen.”

Beide ouders blijven er bescheiden onder en antwoorden ontwapenend op de vraag wat ze voor hun dochter de komende tijd kunnen betekenen: “Mama en papa zijn!”

Ook cadetten Arthur Daenens, Lore Goossens en scholiere Celine Roelens wonnen hun wedstrijd over 800m.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier