Sterke prestatie van de Koninklijke Brugse Zwemkring op de provinciale zwemkampioenschappen

Redactie KW

Het was afgelopen weekend heel erg druk in de buurt van het Olympiastadion. Niet enkel omwille van de voetbalwedstrijd tussen Club en Antwerp maar ook de provinciale zwemkampioenschappen vonden zaterdag en zondag plaats in het 50-meterbad van S&R Olympia.

Niet minder dan 350 deelnemers uit 15 verenigingen zwommen voor de provinciale medailles. Alle wedstrijden werden deskundig in goede banen geleid door ruim 50 vrijwillige officials.

De Koninklijke Brugse Zwemkring (BZK) kaapte in zijn thuisbasis de meeste medailles weg (109 op 460). Olympiër Jasper Aerents, die enkel op zondag aantrad, was de snelste op de 50 meter vlinderslag en de 100 meter vrije slag. Ook heel wat andere zwemmers van BZK verbeterden hun persoonlijke besttijd zodat de Brugse zwemvereniging mag terugblikken op een uiterst geslaagd provinciaal kampioenschap. Bij de heren stonden de zwemmers van BZK immers 31 keer op het hoogste schavotje terwijl de dames 27 gouden medailles veroverden.

Ieper Swimming (ISWIM), Flanders Coast Swimmingteam (COAST) en de Koninklijke Kortrijkse Zwemkring (KZK) waren de andere verenigingen die de meeste medailles bij elkaar zwommen. Zij veroverden respectievelijk 68, 57 en 48 plakken.

Niettegenstaande de organisatorische problemen door de moeilijke toegankelijkheid van het Topsportbad op zondag blikt het Provinciaal Bestuur West-Vlaanderen Zwemmen terug op een heel geslaagde editie 2017.

(PDC – foto PDC)