Stephen Soetaert en Kristien Mox zegevieren op Schorreloop

Het podium bij de dames: Kristien Mox haalde het voor Lies Deruddere en Sofie Tuttens. © FRO
Redactie KW

Meer dan 250 lopers kwamen aan de start van de elfde wedstrijd van het Oostends Loopcriterium.

Bij de dames gaf favoriete Heidi Hertveldt, op reis naar het zuiden, forfait en daarvan kon Lies Deruddere (Wevelgem) uiteraard van profiteren om te zegevieren. Veterane Kristien Mox uit Anderlecht, met verlof in Oostende, stak daar een stokje voor. Mox, die na de geboorte van haar dochter, aan haar tweede carrière begonnen is met een 5de plaats op het BK 10km, liep de 7 km in 27’27”, één minuut sneller dan Lies Deruddere. Derde werd Sofie Tuttens (Meulebeke), vierde Fabienne Strubbe (Oudenburg).

Bij de heren klopte Stephen Soetaert Misha Declerck en Davy Stieperaere.
Bij de heren klopte Stephen Soetaert Misha Declerck en Davy Stieperaere.© FRO

Bij de heren kregen de twee topfavorieten, Misha Declerck (Aartrijke) en Davy Stieperaere (Wevelgem) concurrentie van Stephen Soetaert, de sterke stratenloper uit Otegem, vorig jaar ook winnaar van de Schorreloop. Na de eerste ronde liep het trio Soetaert, Declerck, Stieperaere met ruime voorsprong aan de leiding. Stieperaere, die zware benen, had na de drukke wek met strandlopen in Koksijde en Wendtine, moest als eerste afhaken. Declerck voerde de forcing maar kon niet echt een gat slaan; Soetaert kwam langzaam aan beter op dreef, haalde Declerck in en had nog voldoende kracht om de spurt te winnen; Hij liep de 10,5 km in 34’55”, vier seconden sneller dan Declerck, die daags voordien wel won in Ardooie. Davy Stieperaere, tweede in Koksijde en in Wenduine, moest nu vrede nemen met een derde plaats.

De volgende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium is Dwars dor Mariakerke op vrijdag 7 augustus, start om 19.30u., afstand 7km dames,10,5 km heren.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier