Stein Vynck en Charlene Ottevaere winnen de Sterrebosloop

Stijn Moerman

Zaterdag 26 september vond aan het Sterrebos in Rumbeke de derde editie van de gelijknamige Sterrebosloop plaats.

Iets na 15 uur ging de wedstrijd van start met de eerste kidsrun, over een afstand van 800 meter. Bij de jongens haalde Jonas Lagrou het voor Carsten Vermote en Sander Neirinck. Bij de meisjes toonde Mira Vanhove haar snelle benen. Ze won voor Flore De Baecke en Amber Vanhaelewyn.

In de tweede kidsrun over 1.200 meter ging de zege bij de jongens met voorsprong naar Benjamin Vlieghe. Hij zegevierde voor Rune Lezy en Jonas Vinckier. Bij de meisjes won Aurelie Dupont, voor Annelien Lernout en Valentine Wyffels.

Om 16 uur was het dan tijd voor de Just for Fun. Deze loop over 3.750 meter werd gewonnen door Thomas Dekeyser. Loïc Van Oost en Dries Devloo vervolledigden het podium. Bij de dames stond Lynn Dekeyser op het hoogste schavotje. Alisa Spriet legde beslag op de tweede plaats, Claire Gouwy finishte als derde.

Driestrijd

Deze vijfde manche van Roeselare Loopt werd afgesloten met de Sterrebosloop van 10 kilometer. Na een spannende driestrijd toonde Stein Vynck zich de sterkste. De Bruggeling haalde het in een tijd van 32’40 voor Ingelmunsternaar Andy Vanhaelewyn (33’04) en Roeselarenaar Wim Vlieghe (33’14). Bij de dames stond er geen maat op Charlene Ottevaere. De Oostrozebeekse triatlete won in 36’52, voor de Roeselaarse Hilde Hindryckx (40’11) en de Izegemse Elke Verleyen (40’28).

Met in totaal 800 deelnemers, een stralende zon en een prachtige wedstrijd met veel randanimatie kon de organisatie van deze Sterrebosloop niet anders dan tevreden zijn. (SM)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 2 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier