Steffi Annys wint en verliest in dubbel badminton

Redactie KW

Steffi Annys uit De Panne heeft samen met haar collega Flore Vandenhoucke haar eerste wedstrijd in het dubbelspel bij de vrouwen gewonnen op het badmintontornooi van de Europese Spelen in Bakoe. In het gemengd dubbel werd er dan weer verloren.

Steffi Annys en Flore Vandenhoucke (BWF 78) versloegen de Letten Kristine Sefere en Ieva Pope (BWF 133) met 21-13 en 21-17. In groep A neemt het Belgische duo het dinsdag op tegen de Bulgaarse zussen Stefani en Gabriela Stoeva, 14e op de wereldranking en uitgesproken favoriet in Bakoe. De Bulgaarse tandem was met 21-10 en 21-16 te sterk voor de Oekraïners Yelyzaveta Zharka en Natalya Voytsek (BWF 92).

In het dubbel gemengd leden Floris Oleffe en Steffi Annys in hun eerste groepswedstrijd een nipte 13-21, 23-21, 25-23 nederlaag tegen de Zwitsers Oliver Schaller en Céline Burkart (BWT-95). De twee kregen verscheidene kansen om voor de wedstrijd te serveren, maar slaagden er niet in het af te maken. Dinsdag nemen ze het in hun tweede wedstrijd in groep B op tegen de Russische tweede reekshoofden Vitalij Durkin en Nina Vislova (BWF-23), die maandag de Polen Pawel Pietryja en Aneta Wojtkowska (BWT-78) versloegen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier