Startschot loopcriterium van de kust viel dit jaar in Zeebrugge

Redactie KW

Onder een stralend zonnetje nam een slordige 350 atleten de start in de jaarlijkse strandloop in Zeebrugge aan het ‘Badengebouw’, de openingsmanche van het loopcriterium van de kust dit jaar.

De organisatie die dit jaar een unieke samenwerking betrof tussen Olympic Brugge en Sodibrug, twee Brugse atletiekclubs, had een mooi parcours voorzien langs de zeedijk, de ‘Saint-Georges Day’ wandeling die recht in zee leidt en natuurlijk een lastig stuk strand. Dit alles gebeurde in samenwerking met de sportdienst van Stad Brugge. Er waren na de kidsloop nog twee afstanden voorzien, de 5 en 10 kilometer.

Om klokslag 20 uur vertrokken de deelnemers voor hun tocht. Voor de 5 kilometer konden de organisatoren 139 inschrijvingen noteren. Bij de heren stond er geen maat op Nico Viaene die de kortste afstand aflegde in 18’59”. Een minuutje later gevolgd door Jan Lardenoit (20’00”) en Laurent Meese (20’27”). Bij de dames was Stien Van Tieghem (22’57”) aan het feest. Tweede werd Shanaya Schollaert (24’13”), brons was voor Laurence Opsomer (25’53”).

Startschot loopcriterium van de kust viel dit jaar in Zeebrugge

De dubbele afstand van 10 km werd bij de dames gewonnen door triatlete Joke Coysman (46’18). Zilver was voor Emelie Butseraen (46’29”), brons kwam Els Raes (46’40”) ten goede. Benoit Goethals (36’37”) zegevierde bij de heren op ruime afstand gevolgd door Karel Moerman (37’13”) en Tomas Debevere (37’31”).

Jade Cuvelier won de Kidsrun, gevolgd door Jennifer Hemelsoet en Ruth Bukasa Ntunu.

(GD)