Stanley Verstraete uit Zerkegem met dubbele reekswinst

Dylan Boussy (l) en Jens Mans (r) uit Beernem, de winnaars bij de zijspannen. © Foto Coghe
Redactie KW

VJMO – MCLB was het Paasweekend te gast in het Oost-Vlaamse Velzeke, deelgemeente van Zottegem, op een heuvelachtig circuit. Deze eerste uitstap dit seizoen naar de Vlaamse Ardennen bracht zomaar 600 piloten in actie, op zaterdag 122 jeugdrijders en 44 pitbikes en brommers, en op zondag 430 rijders achter het starthekken.

Hij heeft de smaak te pakken, de jongeling uit Zerkegem. Stanley Verstraete komt uit bij de Nationalen mx2 en boekte opnieuw een dubbele reekszege en het maximum punten voor het Belgisch Kampioenschap. Niel Vandevelde (Ooigem) werd derde in totaal bij de Nationalen mx2 met de tweede en vijfde plaats.

Ook Christophe Hempte uit Anzegem pakte andermaal uit met dubbele reekszege bij de Masters. Jurgen Paepe (Snellegem) legde beslag op een dubbele tweede plaats, en Kristof Calus (Heestert) op de derde stek. (Diens dochter Jana Calus (Heestert) was op zaterdag winnaar bij de Ladies-Open.)

Jamy Carron (Tielt) was ook aan zijn tweede eindzege op rij toe, en dat bij de Nieuwelingen mx1, met de tweede plaats in de eerste reeks en reekszege na de pauze. Stijn Vynckier (Wielsbeke) was ook weer sterk bezig bij de Nieuwelingen mx2, de grootse bende van de dag, met 45 achter het starthekken. Stijn werd tweede in de eindstand met een tweede en een vierde plaats. Aaron Spruytte (Kortemark) kwam bij de Juniors mx2 in beide reeksen als vierde onder de geblokte vlag, goed voor de derde eindstek. Maikel Zutterman (Beernem) mocht naar de hulde als derde bij de Experten, hij legde beslag op een zesde en een derde plaats in zijn reeksen.

Bij de Internationalen was de eindzege in de klasse mx1 voor thuisrijder Wietse Brackman, David Segers op twee, en Jurgen Wybo (Sint Eloois Winkel – Lichtervelde) op drie met de derde en de vierde plaatse. Jorne Tytgat (Kerckhove) was ook weer heel sterk bezig in de hoogste klasse, met de vierde en derde plaatsen, met gelijk aantal punten moest hij de derde podiumplaats bij de mx1 aan Wybo laten met een betere totaaltijd. Torpjurn Van Hoe (Oeselgem) maakte de topvijf rond. Bij de Internationalen mx2 waren de bloemen andermaal voor Tim Vandriessche (Menen) en de beste ereplaatsen voor Jerome Biets (Jabbeke) en Niki Debruyne (Poperinge-Meulebeke).

Bij de vierwielers was de tweede plaats bij de Quads A weggelegd voor Jens De Kegel (Koekelare), en de derde plek bij de Quads B voor Izegemnaar Bert Bintein.

Met 22 Zijspannen achter het starthekken

Dylan Boussy-Jens Mans (Koekelare-Westerlo) mochten andermaal tweemaal juichen na hun dubbele reekszege. In beide reeksen rukten zij in de kortste keren op naar de leiding om deze niet meer af te staan. Wat Yens Delmotte-Tom Verbrugghe (Kachtem-Meulebeke) ook probeerden, zij kregen het gaatje met de leiders niet dicht. Na mindere starts moesten Yens en Tom eerst enkele plaatsen recupereren alvorens aan de achtervolging te kunnen beginnen. Een mooie dubbele tweede plaats, tweede eindstek groep A, en tweemaal 22 punten voor het B.K. zijn hun deel. Bert Soetaert-Dimitri Vandeurrsen (Oostrozebeke-Maldegem) mochten mee op het podium als derde in groep A. De topvijf werd volgemaakte door Marc Verbrugghe-Robbe De Veene (Oostrozebeke-Kachtem), en Ruben Galle-Stijn De Vijlder (Ingelmunster-Desteldonk).

Bij de Zijspannen B waren de bloemen voor Olivier en Gauthier Valcke, de ereplaatsen voor Kelly Debruyne-Kenny Boxtaele (Poperinge-Ooigem) en Daen Valcke-Ines Delmotte (Oostrozebeke)

(GA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier