Stadenaar Jordy Bryon geselecteerd voor WK obstakelrun

© CD
Redactie KW

Jordy Bryon (33) mag in oktober naar het WK obstakelrun in Canada. Jordy is nog maar twee jaar aan de slag in deze aan populariteit winnende discipline.

“In 2014 daagde mijn schoonbroer, Bruno Claeys, me uit om samen met hem deel te nemen aan de Spartacusrun in Boom”, vertelt Jordy. Een obstakelrun is een hardloopevenement van zo’n 15 kilometer waarbij de deelnemer onderweg langs diverse hindernissen moet. Vaak gaat de route door de natuur en komen de deelnemers onderweg modder en water tegen.

“Ik had onmiddellijk de smaak te pakken maar doordat ik toen nog actief was als voetballer moest ik de boot nog even afhouden. Eens ik gestopt was met voetballen, heb ik mijn sportieve focus volledig op de obstakelrun gericht”, vertelt Jordy fier.

Niet goedkoop

“Deze sport is in West-Vlaanderen nog vrij onbekend” ,zegt Jordy, “En echt goedkoop kan je de sport ook niet noemen. De gemiddelde deelnameprijs aan een wedstrijd schommelt rond de 60 euro. Voor je uitrusting betaal je ook al gauw zo’n 250 euro, je hebt speciale schoenen nodig en waterafstotende kledij.”

(Chris Dumoulin)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier