Squash Piramid uit Brugge is Belgisch kampioen

Kasper De Wulf (rechts) en Xander De Deygere, Dylan Bennet en Ben Hubert. Zij droegen bij tot de titel. © ACR
Redactie KW

De Brugse mannenploeg Squash Piramid heeft zijn derde landstitel behaald.

In de eredivisie van het squash hadden zaterdag in Geel de finales van de play-offs voor het Belgisch kampioenschap plaats. Bij de mannenteams stond het Brugse Squash Piramid tegenover De Vaart Notre Dame. De ploeg uit Leuven eindigde in de reguliere competitie net voor Piramid.

In de finale voor de uiteindelijke landstitel trok Piramid aan het langste eind. Het won met 3-1. In de gespeelde games werd het 9-3 en ook in de punten zat met 120-83 een opmerkelijk verschil.

De Australiër Steve Finitsis verloor voor Piramid met 3-0 tegen Jens Schoor. Peter Creed uit Wales, Sebastiaan Weenink (Nederland) en Dylan Bennet (Nederland) zetten deze scheve situatie recht door telkens in drie sets te winnen van respectievelijk Carsten Schoor, Marc Ter Sluis en Cedric Peeters. Recrean Oudenaarde behaalde op het BK door forfait van Burkesquash Academy uit Ronse het brons.

Voor Piramid is het na 2013 en 2014 de derde landstitel in vier jaar tijd. Het team van eigenaar Kasper De Wulf mag zich nu opmaken voor de zogenaamde Champions League, halfweg september nabij het Engelse Hull, de thuishaven van hun hoofdsponsor Middlegate Europe.

Steve Finitsis stopt overigens als prof en verhuist terug naar Australië. Hij zal volgend seizoen vervangen worden door Laurens Jan Anjema, tienvoudig Nederlands kampioen en ooit nummer negen in de wereld, en spelers uit de eigen opleiding van Piramid.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier