Squash Piramid Brugge voor vierde keer landskampioen

Redactie KW

In het Belgisch kampioenschap squash voor mannenteams heeft Piramid Brugge in eigen huis met 3-1 gewonnen tegen Recrean Oudenaarde.

Paul Coll (24) uit Nieuw Zeeland (WR 13) had bijna een uur nodig om zijn tegenstander Jan Van Den Herrewegen (WR 95), vorig jaar nationaal kampioen, in drie sets te kloppen (11-7, 11-4, 11-3).

De Nederlander Laurens- Jan Anjema zette de Duitser Tim Weber opzij. Een andere Nederlander bij Piramid, Dylan Bennet, deed net hetzelfde met de Fransman Arthur Moineau. In de laatste overbodige ontmoeting verloor de Nederlander Sebastiaan Weenink tegen zijn landgenoot Bart Ravelli.

Europese campagne

Voor Piramid is het na 2013, 2014 en 2016 de vierde titel, met ook dankzij Bruggeling Ben Hubert en Xander De Deygere uit Roeselare. De Brugse club van Kasper De Wulf kan zich opnieuw opmaken voor een Europese campagne. De Vaart Notre Dame uit Leuven werd derde voor Oly-eye.

Bij de dames verloor Recrean, met de Brugse Yara Delagrange, met 0-3 tegen Squash Point met de nationale zusjes Nele en Tinne Gillis. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier