Sportpetje af voor… Veerle Beernaert, pas de tweede Belgische die Spartathlon uitliep

Christof Decraene

Iedere week gaat de sportredactie op zoek naar een sporter die een goede prestatie neerzet, maar daarbij niet de nationale media haalt. Deze week viel ons oog op Veerle Beernaert uit Bissegem. Zij mag zichzelf een Spartathlon-finisher noemen en is pas de tweede Belgische dame die daarin slaagt.

De eerste Belgische vrouw was Katia Nolens uit Sint-Truiden en exact 20 jaar later zorgde ook Veerle Beernaert (47) voor dat huzarenstukje, want zo mag je de Spartathlon wel noemen. Een tocht van Athene naar Sparta, goed voor een totale afstand van 246 km waarbij ook heel wat hoogtemeters overwonnen moeten worden. Zo moeten de deelnemers na zo’n 160 km de ruim 1.000m hoge Sangaspas trotseren.

De Spartathlon was voor Veerle Beernaert haar grote doel dit jaar. De Bissegemse legde de 246 km – er is een tijdslimiet van 36 uur – af in 34 uur en 12 minuten. Er namen aan de Spartathlon dit jaar 370 atleten deel, 234 bereikten ook de finish. Met Steven Vanmolecot bereikte nog een tweede West-Vlaming de finish. De Bredenaar arriveerde na 35 uur en 42 minuten. (CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier