Sportpetje af voor… Carolus Moens, die nationaal indoorrecord bij M90 verbrak

Christof Decraene

Iedere week gaat de sportredactie op zoek naar een sporter die de nationale media niet haalde, maar niettemin een mooie prestatie neerzette. Deze week opteren we voor de 91-jarige Carolus Moens, die in het verspringen bij de M90 een nieuw nationaal indoorrecord neerzette.

Zaterdag stonden in Gent de Belgische en provinciale kampioenschappen voor de masters op het programma. Ouderdomsdeken Carolus Moens, die lid is van Olympic Brugge, zette in het verspringen het Belgisch indoorrecord in de categorie +90 jaar scherper. Met zijn 2,00m werd hij uiteraard ook Belgisch kampioen. Daarna eiste hij ook nog de Belgische titel in het hoogspringen – 90cm – op.

Olympic Brugge was in Gent trouwens erg succesvol. Eric De Rocker was met 7,38m de beste van België in het hinkstapspringen bij de M60, in het hoogspringen werd hij met 1,15m ook nog provinciaal kampioen. Zijn broer Leopold pakte bij de M70 twee titels: in het hinkstapspringen (7,22m) en verspringen (3,37m) op. Lynn De Corte (W35) was de beste van het pak op de 60m. Haar 8”01 was ook goed voor een nieuw record bij de dames +35. Katia Wyffels (W40) werd provinciaal kampioene in het kogelstoten (7,27m).

Emile Verdonck (AZW) kroonde zich tot Belgisch beloftenkampioen in het hoogspringen met een sprong over 2m13. Emile behaalde deze winter goud op alle kampioenschappen waaraan hij deelnam: PK, Vlaams kampioenschap A.C., Belgisch kampioenschap A.C., Belgisch beloftenkampioenschap en Belgisch Studentenkampioenschap.