Spetterende tweedaagse Dwars Door Desselgem

De organisatoren van Dwars Door Desselgem en de Kubb-cup zijn klaar voor hun feestweekend. (Foto BW)
Redactie KW

Op zondag 4 mei vindt de 30ste editie van de stratenloop Dwars Door Desselgem plaats, een dag eerder is het tijd voor de vierde KUBB-cup.

De stratenloop vond voor het eerst plaats in 1985 en was meteen met succes. Het doel om 200 atleten naar de Waregemse deelgemeente te loodsen werd ruimschoots overtroffen. Er daagden maar liefst 450 deelnemers op. Op zondag 4 mei wordt het feest ondertussen al voor de 30ste keer georganiseerd.

“Zoals ieder jaar starten en eindigen alle wedstrijden ter hoogte van de sporthal in de Georges Coornaertdreef”, vertellen de organisatoren van KWB, Femma en Chiro Horizon. “Er zijn kinderlopen. De volwassenen kunnen kiezen uit de korte loop van 2,5 kilometer, de vijf kilometer of de tien kilometer”. Nieuw dit jaar is de Run for specials. “Deze wedstrijd is voorbehouden voor mensen met een beperking. Na 800 meter weten wie de winnaar wordt.” Geïnteresseerden kunnen in de namiddag doorlopend terecht in oc De Coorenaar voor demonstraties van het rolstoeldansen.

Voor de kinderen is er ook heel wat kinderanimatie voorzien zoals een springkasteel. Ze kunnen ook ballonplooien en zich laten schminken. Muzikale ambiance wordt gebracht door Gino Di Lukaz. Hij brengt vanaf 17.30 uur de beste schlagers en meezingers. Ter hoogte van de aankomstlijn zorgt ook de percussiefanfare van ‘Ten Anker’ voor de nodige vrolijke deuntjes.

In 2009 pakten de organisatoren voor het eerst uit met een KUBB-cup. Sinds het kubben vanuit Zweden naar ons land kwam overgewaaid, is het ook bij ons razend populair. Ook Desselgem viel ervoor. Op 3 mei is er een avondtornooi. “We starten om 18.00 uur en de finale wordt voorzien omstreeks 23.00 uur”, weten de organisatoren. Tijdens de KUBB-cup zorgen de Poldercowboys voor de muzikale animatie. Een deel van de opbrengst van deze sportieve tweedaagse wordt geschonken aan Somival.

Inschrijven voor de KUBB-cup en voorinschrijven voor Dwars Door Desselgem kan tot 28 april. Info via www.KUBB-cup.be en www.dwarsdoordesselgem.be.

(BW – foto BW)