Sophie Tavernier en Geoffrey Steyaert winnen vierde Sinterklaasloop in Oostende

De start van de jeugdloop met de derde graad van de basisschool. © FRO
Redactie KW

Een 40-tal kinderen en 98 atleten namen zaterdagnamiddag deel aan de vierde Sinterklaasloop in Oostende.

De Sinterklaasloop is een organisatie van CC De Blomme in samenwerking met de sportdienst van Oostende. Alle kinderen werden na afloop van de vier jeugdwedstrijden beloond met een lekker cadeau door de goede Sint en zijn Zwarte Piet. Voor de prestatieloop konden de deelnemers kiezen tussen 6 km en 9 km. Op de 6 km bij de dames ging de zege naar de Oostendse Nel Van Damme (37) , de vrouw van Hermes-trainer Michel Wijnsberghe. Ze won in 25’49”, voor Hilde Vanlaere (Zandvoorde) en Adelheid Denys (Oostende). Bij de heren won de Gistelse veteraan Luc Deketelaere (52), die het afgelopen jaar sterk presteerde in het Oostends Loopcriterium en in het Running Center Criterium. Hij won in 22’05”, voor Andy Rietmaker (Zarren) en Nicky Pape (Zwevezele).

Op de 9 km ging het er spannend aan toe. Een kopgroep van vijf atleten domineerde de wedstrijd. In de slotronde plaatste de 39-jarige Oostkampnaar Geoffrey Steyaert, schilder van beroep en dit jaar tiende in, de Keignaertloop en vierde in de Runway Run, een knappe demarrage. Hij won in 31’59” en was daarmee 14 seconden sneller dan Jerome Dumont (Doornik). Veldegemnaar Frederik Ameloot werd derde op 19 seconden. De andere ereplaatsen waren voor Bart Sanders (Eernegem) en Quentinb Parent (Brussel).

Bij de dames won Sophie Tavernier (Oudenburg) voor Tamara Vereecke en Lore Haeve (Oostende). Bernadette Depuydt (66) en Roger Knockaert (83) werden gehuldigd als oudste deelnemers.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier