Sofie Goos, eerder dit jaar neergestoken op training, eindigt knap zesde in Zwintriatlon

Redactie KW

De Zwintriatlon kende zowel bij de vrouwen als de mannen de sterkste bezetting ooit.

Charlotte Deldaele was de snelste zwemster in Sluis. Maar bij het fietsen stond er geen maat op Katrien Verstuyft. Ze was duidelijk geprikkeld na haar zwakke prestatie in Rio en het verlies van haar ticket voor het WK. Verstuyft fietste een voorsprong van één minuut bij mekaar op de Nederlandse Sarah Van De Vel en anderhalve minuut op Sarissa Devries, Nederlands kampioene op de halve triatlon. Verstuyft werd bij het lopen niet meer bedreigd en boekte haar tweede opeenvolgende zege in de Zwintriathlon. Sara Van De Vel werd tweede, Devries derde.

Sofie Goor stond voor het eerst in vier maand opnieuw aan de start van een triatlon. Half mei stak een geestelijk gestoorde haar neer met een mes. Bij haar comeback werd ze knap zesde.

Sofie Goos, eerder dit jaar neergestoken op training, eindigt knap zesde in Zwintriatlon

Kjel Den Hertog was de snelste zwemmer bij de mannen maar Pieter Heemerijck was niet ver uit de buurt. Bij het fietsen gaven de twee volgas. Bart Aernouts moest dan al bijna drie minuten goed maken. Pieter Heemerijck die tien weken terug in Brugge nog een dubbele heupbreuk opliep, toonde tijdens het lopen dat hij zijn snelle benen heeft terug gevonden. Jelle Geens en Bart Aernouts rukten nog op naar de plaatsen twee en drie.

(DM)