Sobeka Kanoclub Zwevegem rondt eigen internationale regatta puik af

Redactie KW

Normaal is de Sobeka-regatta de herkansing van het BK, maar nu het BK werd uitgesteld was het interessant voor de kajakliefhebber om eens vast te stellen hoe het staat met de aankomende West-Vlaamse talenten. Het hoogtepunt van het Sobeka-werkjaar leverde een paar interessante gegevens op.

Organisator Maaike Bettens keek met voldoening terug op de voorbije regatta. “Een rondvraag bij de buitenlandse clubs leverde veel positieve reacties op”, aldus Maaike Bettens. “Spanjaarden en Engelsen beloofden al zeker terug te komen volgend jaar. Dat stemt ons enerzijds wel tevreden, maar anderzijds willen we ook verder evolueren met nieuwe technologische trends. Beeldopname, informatica, wedstrijdprogramma’s, registratie van de aankomsten, we hebben nog veel topics waaraan we willen verbeteren.”

“Sportief gezien hebben we erg weinig klachten ondervonden. Enig minpunt was de inbraak in de Speedboot in de nacht van zaterdag op zondag, waarbij wat chips en drank werd gestolen.”

Jeugdig talent

“Heel wat jongeren zitten in een aankomende fase als kajakker of kajakster. We maken er een punt van om als groep op wedstrijd te gaan en zo groeit er een gezonde sfeer. De resultaten van pupillen (Zias Maerevoet en Wannes Loncke) en miniemen (de gebroers Roosen, Olivier Defoor, Sebastien Meerschaert, Mathis Kints) vallen erg goed mee en ook bij de cadetten zijn er enkele jongens met heel wat potentieel. Toon Goeminne, Nelis Decock, Bavo Marist en Andres Vandenborre zijn namen om te onthouden. We laten hen rustig groeien met hun leeftijdsgenoten. Talent komt sowieso wel bovendrijven”, aldus een gelukkige Maaike Bettens, die persoonlijk de wedstrijd afsloot met haar deelname aan de K4-wedstrijd bij de dames.

Olivier Defoor stal de show op de K1-100m, nadat favoriet Mathis Roosen wat uitgleed op zijn zitje. De Sobeka-miniemen wonnen knap de K4-wedstrijd over 1000m. Tom Van Lancker en Martijn Vandekerkhove haalden brons bij de junioren op de K2-200m en werden vijfde op de K2-1000m. Kajakvedette Maxime Beaumont was delegatieleider voor het Franse Boulogne, maar liet daarom niet na om de K1-1000 en zijn favoriet nummer K1-200m te winnen. Later op de namiddag wonnen Elias en Mathis Roosen de K2-1000m bij de miniemen.

(SJK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier