Sleuyter Arena ondergaat transformatie voor Davis Cup

© BELGA
Redactie KW

De Sleuyter Arena in Oostende ondergaat binnenkort een grondige transformatie voor de Davis Cup. Van 16 tot 18 september geeft België daar Brazilië partij op hardcourt.

Voor een keer moet basketbal in de Sleuyter Arena wijken voor toptennis, maar daarvoor moet de sportzaal de nodige veranderingen ondergaan. “De bochttribunes moeten weg en ook een deel van de zijtribunes kan niet geplaatst worden”, duidt de CEO van Tennis Vlaanderen, Gijs Kooken. Het tennisduel tussen beide landen werd dinsdag voorgesteld door Tennis Vlaanderen en gaststad Oostende. “In totaal houden we zo’n 4.000 zitplaatsen over. We hopen dus op een 10.000 tennisfans, gespreid over drie dagen, die onze Belgen naar winst kunnen stuwen.”

Ook de ondergrond ondergaat een grote transformatie. Op het parket wordt een kader gebouwd en daarop wordt een laag hardcourt gelegd. Volgens de organisatie neemt dat amper twee dagen in beslag. De volledige opbouw zal wel een week duren.

Democratische ticketprijzen

Vanaf dinsdag kunnen er ook tickets gekocht worden voor de confrontatie tussen België en Brazilië. Voor de vrijdag en zondag betalen toeschouwers 20 euro, voor de zaterdag 10 euro. Een combiticket is er voor 40 euro. “We hebben alle steun nodig, dus houden we de ticketprijzen zeker democratisch”, aldus voorzitter Dirk De Maeseneer.

De loting raakte pas bekend midden juli, dus was het voor de organisatoren kort dag om een geschikte locatie te vinden. De keuze viel op de Sleuyter Arena. “Omwille van het enthousiasme, de goede ligging en de accommodatie”, aldus De Maeseneer.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier