Slecht weer brengt minder lopers naar Brugse Midzomerrun

Redactie KW

Davy Stieperaere en Sarah Minart waren wel opnieuw de snelste


Het guur herfstweer in juli zorgde er wel voor dat veel recreatieve lopers woensdagavond thuis bleven. Ruim vijfhonderd van de bijna 800 ingeschreven deelnemers trotseerden het regenweer en de vele wind en verschenen aan de start. Naast een kidsrun, koos de organisatie dit keer voor een wedstrijd voor het goede doel van zes en één van 13 kilometer. Davy Stieperaere moest op de lange afstand in de beginfase enkel Jeroen Swimmen dulden, maar kon naargelang de wedstrijd duurde steeds meer afstand van hem nemen. Voorbij halfweg kreeg hij nog even Nico Algoet in zijn zog, maar de Wevelgemnaar won zonder probleem in 44’37”. Bruggeling Nico Algoet werd tweede in 45’04” , Sebastien Mahia uit Namen derde in 46’43”.

De winst bij de dames was voor Sarah Minart (53’24”) uit Herent. Zij had een halve minuut voorsprong op de Beernemse Veronique Coene. Julie Vanderlinden uit Kraainem werd derde.

De zes kilometer werd gewonnen door Bruggeling Laurent Meese in 23’39”. Lies Deruddere, de levensgezellin van Davy Stieperaere, kwam als eerste dame over de eindmeet in 25’04”.

(ACR/ Foto ACR)