Skiester Marjolein Decroix mag toch deelnemen aan Olympische Winterspelen

Marjolein Decroix mag dan toch deelnemen aan de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang.
Redactie KW

Marjolein Decroix mag dan toch deelnemen aan de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Dat kondigde het Belgische Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) woensdag aan. De Belgische delegatie bevat zo 22 atleten (en één reserve).

“De Internationale Skifederatie (ISF) heeft een bijkomende reallocatieplaats toegekend aan het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) voor de Olympische Winterspelen. Het BOIC, dat het voorstel van de Koninklijke Belgische Skifederatie volgt, heeft deze reallocatie toegekend aan Marjolein Decroix. Marjolein neemt in Pyeongchang deel in de discipline Slalom”, liet het BOIC weten in een persbericht.

De 25-jarige Decroix uit Poperinge zal deelnemen aan de slalom op 14 februari. De West-Vlaamse weet zo pas twee dagen voor de start van de Winterspelen dat ze mag deelnemen. Eerder had ze via de rechtbank al geprobeerd haar selectie te claimen, maar dat mislukte.

Decroix reageerde daarmee op de selectie van Sam Maes, die in haar plaats heropgevist werd. De skiester vond dat ze met haar veertigste plaats op het WK, vorig jaar in Sankt-Moritz, en rekening houdend met de blessure van Armand Marchand, haar plaats verdiende na de twee andere geselecteerden Kim Vanreusel en Kai Alaerts. Decroix ving echter bot bij de rechtbank van eerste aanleg in Brussel.

Niet voor het eerst

Het is niet de eerste keer dat een atleet op het allerlaatste moment toch een ticket voor de Spelen weet te bemachtigen. Voor de Zomerspelen van 2016 in Rio de Janeiro kreeg Ilse Heylen op het nippertje een ticket toegewezen. De judoka gaf echter forfait omdat ze zich niet voldoende voorbereid achtte.

(Belga)

Marjolein Decroix: “Ik viel bijna van mijn stoel”

“Ik viel bijna van mijn stoel toen ik te horen kreeg dat ik alsnog naar Zuid-Korea mag gaan”, verklaart Marjolein Decroix. Ze werd woensdag opgebeld door delegatieleider Gert Van Looy. “Ik geloof het zelf nog niet, ik viel bijna van mijn stoel. Dit is een enorme rollercoaster van emoties geweest. Ik weet niet wat ik ervan moet denken, maar ik begin het langzaamaan te beseffen wat er op me afkomt”, aldus de West-Vlaamse, die momenteel in de Jura in Frankrijk verblijft. Daar staan donderdag en vrijdag nog races op haar programma. Vrijdagnamiddag reist ze door naar de Parijse luchthaven Charles de Gaulle, vanwaar het vliegtuig haar naar Pyeongchang brengt.

“Iedereen is verrast, niemand had rekening gehouden met dit scenario. Dit was niet het plan. Nu is het alle hens aan dek om er op tijd te geraken”, vervolgde Decroix. “Ik zal proberen het zo goed mogelijk te doen op de Winterspelen, gezien de omstandigheden. Of ik nu de derde of de vierde plek heb gekregen, dat doet er niet meer toe. Ik heb ervoor gevochten en ben die selectie waard.”

“De zondag (28/01) van de uitspraak van de rechtbank van eerste aanleg in Brussel was ik naar Liechtenstein vertrokken met mijn Team Belgium-uitrusting, hopend op een beslissing in mijn voordeel. Dat was tevergeefs. Maar nu zei mijn coach me lachend: ‘Zie je wel, gelukkig heb je je rugzak van de zomerstage in Rio Maior nog bij je'”, besluit Marjolein Decroix.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier