Skeelerkampioene Sandrine Tas is haar wereldtitel kwijt aan Italiaanse rivale

13/09/16 om 15:50 - Bijgewerkt om 18:17

Sandrine Tas uit Oostende is haar wereldtitel in het skeeleren op de 1000 meter dinsdag op het WK in het Chinese Nanjing kwijtgeraakt aan haar grootste concurrente. De Italiaanse Francesca Lollobrigida veroverde de titel met een ruime voorsprong na een majestueuze laatste ronde.

Skeelerkampioene Sandrine Tas is haar wereldtitel kwijt aan Italiaanse rivale

Sandrine Tas, die stellig van plan was haar titel te verlengen, deed niet mee voor de prijzen. De 21-jarige studente uit Oostende passeerde de finish in de halve finale als derde, maar haar tijd was te traag om aan de finale deel te nemen. In de officiële uitslag werd ze vervolgens op de elfde plaats gezet.

Het zit de Belgen in het snikhete Nanjing niet erg mee. Al was de vierde plaats van het juniorenaflossingstrio over 3000 meter bij de jongens zeker verdienstelijk. Indra Médard, Tibo Vanhove en Thomas Vosté, hadden achter Colombia en Argentinië knap de eindstrijd gehaald. België kwam in de finale als vijfde over de streep, maar schoof door de declassering van Zuid-Korea nog een plaatsje op.

Een paar uur na de 1000 meter ontliepen Vos, Tas en Stien Vanhoutte op de aflossing de laatste plaats in de finale. In een door Italië gewonnen koers werden de Belgische vrouwen vijfde. De mannen, met de aan de schouder geblesseerde Tim Sibiet, haalden de finale niet. Op de 1000 meter werd Mathias Vosté achtste.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!