Skater Stien Vanhoutte tweede bij seizoensopener in Portugal

09/04/17 om 19:42 - Bijgewerkt om 19:40

Stien Vanhoutte heeft zondag tijdens de eerste manche van de Europa Cup skeeleren op de 300 meter tegen de klok de tweede plaats behaald.

Skater Stien Vanhoutte tweede bij seizoensopener in Portugal

Stien Vanhoutte (rechts) werd vorig jaar nog derde op het EK. © BELGA

In de finale op de piste van het Portugese Lagos legde de Gistelse de afstand af in 27.017 seconden. Dat was 119 duizendsten van een seconde langzamer dan de winnares, de Amerikaanse Erin Jackson. Vanhoutte, die actief is bij de Zwaantjes Roller Club Zandvoorde, zorgde voor de beste Belgische prestatie in het eerste internationale weekend van het seizoen. Anke Vos werd vierde, Ellen Van de Catsye 19e.

Bij de mannen speelden de Belgische skaters op de individuele tijdrit over 300 meter geen rol van betekenis. Tim Sibiet, wiens kracht vooral op de lange afstanden ligt, eindigde als 23e in 26.125. Karel Meulders werd 25e. De overwinnning ging naar de Fransman Elton Souza (24.628).

Op de baan in de Algarve verschenen Sandrine Tas en Bart Swings nog niet aan de start. Tas is in het Duitse Geisingen op trainingskamp. Binnen twee weken vindt daar de derde manche van de Europa Cup plaats. Volgende week zakken de skaters voor de volgende EC-wedstrijd Trois Pistes af naar Zuid-Frankrijk. (Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!