Sfeervolle Ostend Night Run met 2.444 deelnemers

Redactie KW

Oostende stond zaterdagavond op zijn kop ter gelegenheid van de eerste editie van de Night Run, een loopevent van Rotary Ter Streep met keuze tussen 7, 14 en 21 km.

Het parcours was uitgetekend in het centrum van de stad, met doortocht op de nieuwe wandeldijk, het Wapenplein, het Feestpaleis en zelfs het Kursaal. Voor de 2.444 deelnemers en duizenden toeschouwers was het een speciale belevenis.

Na de twee Kids Run werd de gezamenlijke start geven van de 7, de 14 en de 21 km. Oostendenaar Benny Fischer, in volle voorbereiding voor de marathon van Eindhoven, verliet als eerste het kursaal en na een korte triomftocht op de zeedijk, finishte hij in 23’55”, bijna twee minuten sneller dan Gunther D’Hondt en Frederik Ameloot. Bij de dames ging de zege naar Sandy Vanhoren uit Boom, in 30’40”., voor Nele Vandekerckhove (Leffinge) en Justine De Windt (Lokeren).

Sfeervolle Ostend Night Run met 2.444 deelnemers

Heidi Hertveldt won gemakkelijk de 14km in 56’12”. Ze had daarmee bijna 4 minuten voorsprong op triatlete Annelies Brak uit Bredene. Derde was Maité Maes uit Oostende. Bij de heren was Westhoek-boy Yves D’halluin de sterkste in 51’4O”. Hij won voor Lucas Nassen en Kristof Strubbe.

Groot-Brittannië was in Oostende vertegenwoordigd door een twintigtal atleten uit Yorkshire. Matt Hayes (1u19’51”) en Nigel Sissen pakten goud en zilver op de halve marathon. Gistelnaar Luc Deketelaere pakte brons. Bij de dames won Chris Peeters uit Blankenberge, voor Sara Walterus en Daniëlle Deley.

Sfeervolle Ostend Night Run met 2.444 deelnemers

Na afloop waren atleten en organisatoren bijzonder tevreden van het nieuwe concept dat er in 2016 zeker een tweede editie komt! (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier