Succesvolle sportswitch voor Joshua Tremerie

Joshua Tremerie boekte op zijn allereerste provinciaal kampioenschap prima resultaten. © HVM
Redactie KW

Op het provinciaal kampioenschap op de piste presteerden de atleten van KKS zowel in eigen Kortrijk als in Roeselare erg goed. Met twee gouden, tien zilveren en elf bronzen plakken oogde de oogst heel mooi. Zeker de prestaties van Joshua Tremerie (15) waren opmerkelijk, want hij doet nog maar enkele maanden aan atletiek.

Cadet Lukas Van Iseghem (discus) en junior Simon Lahaye (110m horden) waren de enige KKS’ers die op het hoogste schavotje plaats mochten nemen. Maar de prestatie van het weekend kwam er van Kortrijkzaan Joshua Tremerie. Hij bezorgde zijn club twee bronzen en een zilveren plak. “Ik beoefen deze sport pas sinds september vorig jaar”, zegt Joshua, die economie-wiskunde studeert aan het Spes Nostra Instituut in Kuurne. “Daarvoor was ik vooral veldrijder. Maar omdat je je voor die wedstrijden vaak ver moest verplaatsen, wou ik iets anders doen. Na een winterseizoen waarin ik de crossen en indoor combineerde, was dit mijn eerste outdoor pistewedstrijd. Op de 100m klokte ik af op 12’17, goed voor een derde plaats. Op de 200m verging het me beter. Ik werd eerste in mijn reeks, maar in de daaropvolgende reeks waren Brent Gayse (AVR) en Simon Versavel (FLAC) sneller, maar met een rugwind die veel te hard was.”

Een dag later was een zilveren medaille op de 400m het resultaat. “Ook hier won ik mijn reeks in een rechtstreekse finale. Met een tijd van 56’63” was ik net niet snel genoeg om Yaron Nuytten (FLAC), die in een andere reeks liep, van de zege te houden. Maar ik ben uiteraard heel tevreden met deze resultaten. En zaterdag wil ik eigen Kortrijk schitteren op de 4x100m”, aldus de 15-jarige Kortrijkzaan.

(ELD)