Schorreloop in Oostende: Zege voor Annelies Demuynck en Davy Stieperaere

De winnaars Annelies Demuynck en Davy Stieperaere © FRO
Redactie KW

De vzw Schorre-Sportief kreeg 202 deelnemers aan de start voor de Schorreloop, de negende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium. De dames en heren-5 liepen 7 km, de andere heren 10,5 km.

Bij de dames liep de Bredense Annelies Demuynck, moeder van drie jonge kinderen, ongehinderd naar haar negende zege op negen OLC-wedstrijden. Ze liep de 7 km in 27’04” en had daarmee 2’22” voorsprong op Sophie Tuttens (Meulebeke). De derde plaats ging naar Lies Deruddere (Wevelgem) en de vierde plaats was voor Jelena Pollentier (Oostende).

Bij de heren maakte Davy Stieperaere (Wevelgem) er een doorgedreven training van. Hij won in 36’55” en had een halve minuut voorsprong op Frederik Ameloot uit Veldegem. Greg Planckaert, de Oostendse trainer van Royal Ostend Swimming Club, werd mooi derde voor Yordi Vanhee (Oostende) en Luc De Ketelaere (Gistel).

De volgende wedstrijd van het Oostends Loopcriterium is Dwars door Mariakerke, op vrijdag 10 augustus, met start en aankomst aan de ingang van de Versluys Arena, in de Van Tyghemlaan in Oostende.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier