Schoonbroers Arne Devliegher en Christopher Loose over hun triatlonseizoen

vlnr: Christopher Loose en Arne Devliegher.
Redactie KW

De een heeft een relatie met de zus van de andere, maar bovenal zijn het bijzonder getalenteerde triatleten. Het seizoen is halverwege en daarom kijken we eens naar hun prestaties. Maak tennis met Arne Devliegher en Christopher Loose.

Vorig weekend hebben beiden niet deelgenomen aan de kwarttriatlon Golf Ter Hille en ze hadden daar zo hun reden voor. “Ik ben een triatleet die zich meer toelegt op de halve triatlon”, deelt de 27-jarige Pannenaar Arne Devliegher ons mee. “Daarom nam ik vorige zondag deel aan de halve triatlon in Leuven. Na een geslaagde wedstrijd eindigde ik knap derde in mijn leeftijdscategorie. Om de inwoners evenwel te plezieren, heb ik begin mei aan de allereerste kwarttriatlon van Veurne deelgenomen. Het was een leuke gebeurtenis.”

“Aangezien het zwemmen mijn minder sterke kant is, besloot ik om de voeten van een beter zwemmende ploegmaat te volgen. Voor mijn doen deed ik het helemaal niet slecht in het water. Bij het fietsen maakte ik al vrij snel de aansluiting met de kopgroep. Helaas reden er een paar niet voluit omdat het sterkere lopers waren en zich dus geen overbodige inspanningen wilden leveren bij het fietsen. Toch slaagde ik erin om dezelfde fietstijd af te leveren als de eerste van de kwarttriatlon. Tijdens het lopen moest ik wel twee sterke lopers laten voorgaan. Uiteindelijk arriveerde ik als vierde op de markt van Veurne. Ik was enorm tevreden met deze prestatie.”

“Uiteraard was dit een voorbereiding op het zwaardere werk, namelijk die van de halve marathon. Ik bereid me hier nu al voor. Ik ben lid van een club in Deinze waar kleppers als Frederik Van Lierde en Marino Vanhoenacker lid zijn. Soms kom ik hen tegen op wedstrijden. De meeste trainingen doe ik apart. Maar toch proberen we om met een groepje af te spreken, met soms ook mijn schoonbroer Christopher Loose.”

Zo komen we bij de Christopher terecht. Hij is al een tijdje samen met de zus van Arne, maar hij is voor haar nog niet op zijn knie gegaan. Hij neemt momenteel deel aan een stage ter voorbereiding van een wedstrijd in Nice. “De voorbereidingen lopen perfect”, zegt hij. “Op dit moment ben ik met de militaire triatlonploeg in Aarlen. Vrijdag ga ik samen met mijn coach Frederik Van Lierde voor twee weken op hoogtestage naar Font Romeu. Mijn ambities voor Nice is eindigen bij de 20 besten allround. Vorig jaar werd ik er 21ste. Misschien kan ik me wel voor de derde keer kwalificeren voor het WK in Hawaï. Ik neem dit jaar niet deel aan het WK 70.3, maar zal me in het najaar proberen te plaatsen voor het WK 2019.”

Grootse plannen voor hem, maar eveneens voor Arne. “Op 2 september vertoef ik in Port Elisabeth in Zuid-Afrika voor het WK. Alles staat momenteel in het teken hiervoor. Alle wedstrijden waar ik nu aan deelneem, zie ik als een belangrijke voorbereiding. Ik ga niet ontkennen dat ik met de nodige ambitie naar Zuid-Afrika vertrek. Twee jaar terug werd ik op 25-jarige leeftijd al zevende op het WK in Australië in de leeftijdscategorie 25-29. Nu zijn we twee jaar verder en ik ben fysiek sterker geworden. Ik mik op een podiumplaats”, besluit hij. (DS)