Schepencollege van Ichtegem beslist of Delfine Persoon in sporthal zal boksen

© VDB
Redactie KW

De eerstvolgende kamp voor de wereldtitel WBC lichtgewichten zou wel eens kunnen plaatsgrijpen in juni in de sporthal van Eernegem, deelgemeente van Ichtegem. Het schepencollege van Ichtegem beslist daarover op dinsdag 27 februari.

Burgemeester Karl Bonny (CD&V) bevestigde dat die vraag er kwam. “Ik las begin deze week in de krant dat die Wk-kamp in de sporthal van Eernegem zou plaatsgrijpen en ik was toch wel een beetje verwonderd. Woensdag zat ik samen met coach Filiep Tampere om te kijken welke vrije data er zijn in juni en of een WK-kamp in Eernegem wel kan. Maar de definitieve beslissing zal pas volgende week dinsdag in het schepencollege genomen worden.”

Volgens Filiep Tampere zou Delfine Persoon haar WK-titel dan verdedigen tegen de winnares van de kamp Katie Taylor (Ierland) en Victoria Noelia Bustos (Argentinië). Die wedstrijd heeft plaats op 28 april in New York. Taylor is de regerende WBA-wereldkampioene, Bustos de IBF-kampioene. De winnares van die kamp krijgt beide titels.

Volgens burgemeester Karl Bonny is de sporthal in Eernegem minder groot dan de sporthal van Zwevezele. “Ik vernam dat er in Zwevezele 1.300 toeschouwers binnenkunnen. In Eernegem is de capaciteit 800 toeschouwers, maar dat zou voor Filiep Tampere en Delfine Persoon geen probleem zijn. Afwachten dus wat er dinsdag beslist wordt.”

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier