Schaatser Mathias Vosté eindigt achterin B-groep 1.000 meter

© Rudy DECLERCK
Redactie KW

Mathias Vosté is zaterdag op de tweede dag van de wereldbekermanche schaatsen in het Duitse Inzell 24e (op 32 deelnemers) geworden op de 1.000 meter. In de B-groep zette hij een tijd van 1:12.17 op de tabellen.

Dat was bijna anderhalve seconde langzamer dan zijn chrono (1:10.70) van twee weken geleden op het snelle ijs van Salt Lake City. “Op training gaat het harder, in een wedstrijd kan ik het nog niet op het ijs brengen”, zei de in Nederland wonende Bruggeling.

Tegen de mindere Zwitser Christian Oberbichler verloor Vosté veel snelheid in de laatste ronde. Van de B-schaatsers reed de Canadese winnaar Gilmore Junio (1:09.95) als enige onder de 1:10.

Vosté wordt begeleid door de Australische Desly Hill, chef-coach bij Team Stressless. Hoewel hij officieel niet deel uitmaakt van de ploeg van Bart Swings draagt hij al wel het pak van de sponsor. Vosté kijkt uit naar de samenwerking met de in Inzell afwezige Swings op de massastart, het nieuwe olympische onderdeel. “Op de massastart zit ik zondag in de A-groep en daar gaat het hard. Ik hoop dat ik kan bijblijven.”

(Belga-Foto Bart)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier