Sanne Swolfs wint Haventriatlon opnieuw

Net als in 2014 wint Sanne Swolfs de Haventriatlon van Zeebrugge. © ACR
Redactie KW

De 4de editie van de Haventriatlon in Zeebrugge werd net als vorig jaar gewonnen door Sanne Swolfs. Bij de dames was de gewezen wielrenster Grace Verbeke de sterkste van het pak.

De ruim vijfhonderd deelnemers moesten zaterdag bij zonnig weer individueel of als een trio in estafettevorm een achtste van een volledige triatlon afwerken: 500 meter zwemmen, 20 km fietsen en 5 km lopen. Voor de ervaren atleten is deze sprinttriatlon een ideale gelegenheid om eens hun topsnelheid te meten. Bij de mannen ging de overwinning net als vorig jaar naar Sanne Swolfs.

Enigszins verrassend omdat hij na een operatie aan de voet in februari aan het heropbouwen is. De triatleet uit Knokke-Heist zat al bij aanvang van de fietsproef mee voorin. Samen met Bart Vantorre trok hij er daar vandoor. In het loopnummer voelde hij weinig hinder aan zijn enkel en maakte halfweg het verschil.

Bart Vantorre, ook uit Knokke-Heist en na vijf jaar wielrennen terug met triatlon begonnen, behaalde voor het eerst een podiumplaats. Brent Patteeuw, de wiskundeleerkracht uit Blankenberge, was tevreden omdat ook hij een eerste keer als triatleet het podium op mocht. Hij werd knap derde.

Ex-winnares Ronde van Vlaanderen

Grace Verbeke, vijf jaar geleden winnaar van de Ronde van Vlaanderen, was in Zeebrugge de sterkste bij de vrouwen. De befaamde wielrenster uit Aartrijke zette onlangs, mede ook omdat ze moeder werd van Sam, op haar dertigste de koersfiets aan de kant. Ze kondigde toen aan dat ze in navolging van haar vader misschien wel eens aan triatlon zou doen.

Die belofte maakte ze bij haar debuut met verve waar. Ze finishte in de haven van Zeebrugge voor de Brugse Ellen Bogaert (TriTeam Brugge) en Audrey Bottelier (SMO Triatlonclub) uit Ursel.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier