Sandrine Tas verovert haar zesde medaille in Wroclaw

25/07/17 om 13:36 - Bijgewerkt om 13:35

Sandrine Tas heeft op de laatste dag van het skeelertornooi tijdens de World Games in het Poolse Wroclaw zilver behaald op de punten-afvallingskoers over 10 kilometer op de weg.

Sandrine Tas verovert haar zesde medaille in Wroclaw

© FRO

In de laatste wedstrijd van het skeeleren moest Sandrine Tas, gesteund door ploegmaten Anke Vos en Stien Vanhoutte, het opnemen tegen de twee Colombiaanse dames Fabriana Arias en Johanna Viveros. Tot meer dan halfweg kon Sandrine Tas gelijke tred houden met favoriete Arias. Allebei pakten ze zeven punten, twee tussenspurtzeges en een tweede plaats. Na acht kilometer stond Arias op tien punten en Tas op acht. Arias won de laatste twee tussenspurten en was met twaalf punten zo al zeker van het goud. Met elf punten verzekerde Sandrine Tac zich van haar vierde zilveren medaille. Arias pakte goud met veertien punten. Viveros pakte brons met negen punten.

Met één bronzen, vier zilveren en één gouden medaille zijn de World Games voor Sandrine Tas een groot succes geworden. Daarmee zit de 'zomer op wieltjes' er nog niet op voor de Zandvoordse vedette. Op 11, 12 en 13 augustus volgt de Internationale Driedaagse van Zandvoorde en nadien volgt nog het WK in het Chinese Nanjing.

(FRO)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!