Sandrine Tas veelzijdigste skater in Geisingen

Sandrine Tas. © a-Foto Coghe
Redactie KW

Sandrine Tas heeft haar eerste internationale skeeleroverwinning als senior te pakken.

De skater uit Oostende zegevierde zondag in het algemene klassement na de sterk bezette wedstrijden in het Duitse Geisingen. Ze eindigde in de namiddag op de zevende plaats in de afvallingskoers over acht kilometer.

Die klassering volgde na de vierde plaats op de 200 meter met vliegende start en twee vijfde plekken, op de 500 meter en de puntenkoers over 10 kilometer. De eerste plaatsen werden steevast gegrepen door skaters uit Colombia, die met een sterke afvaardiging de eerste weken van het Europese circuit willen domineren. Volgende week gaat de wedstrijdenreeks om de Europa Cup verder in het Duitse Gross-Gerau, daarna zijn het Nederlandse Heerde en Mechelen aan de beurt.

Haar veelzijdigheid leverde Tas de eerste plaats in het algemene klassement op. In de afsluitende afvallingskoers was de Colombiaanse Johanna Viveros de sterkste, voor Guo Dan uit China en Sindy Cortes Chavez uit Venezuela. Op de ook door Colombiaanse skaters gedomineerde 500 meter haalde Tas de eindstrijd net niet. De derde plek in de halve finale was onvoldoende. In die race ging ze overigens wel sneller rond (43.029) dan de uiteindelijke winnares, Yersy Puello (44.101). Op de 200 meter was Tas iets meer dan een tiende van een seconde verwijderd van de derde plaats. Winnares Paola Segura uit Colombia was minder dan twee tienden sneller: 15.152 tegenover 15.331.

(Belga – a-foto Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier