Sandrine Tas pakt twee medailles, Bart Swings valt buiten de prijzen

25/07/16 om 08:01 - Bijgewerkt om 08:01

Sandrine Tas van Zwaantjes Roller Club Oostende heeft zondagavond in het Nederlandse Heerle tijdens de Europese skeelerkampioenschappen goud en zilver behaald.

Sandrine Tas pakt twee medailles, Bart Swings valt buiten de prijzen

Op de 300 meter tegen het uurwerk veroverde ze de titel, op de tien kilometer puntenafvallingskoers eindigde ze als tweede. Sandrine was dan ook opgelucht. Ze incasseerde haar eerste continentale hoofdprijzen als senior. "Een echte sprintster ben ik niet. Maar als ik in vorm ben, kan ik dat ook." Op de lange afstand moest ze wel buigen voor de Italiaanse Francesca Lollobrigida. "Ik wist dat ze sterk was. Soms kan ik haar voorbij komen. Vandaag was dat niet het geval."

Door de tweede plaats van Stien Vanhoutte, ook al van ZRCO, was er op de 300 meter sprake van een dubbel Belgisch feest. Verder was er de tweede plaats op de 300 meter van A-junior Nymphe Keuleers. Anke Vos (achtste) en Mathias Vosté (negende) vielen bij de senioren buiten de prijzen. De wedstrijden op de sprint moesten wegens de regen enige tijd worden stilgelegd.

Het EK duurt tot en met zaterdag. Maandag en dinsdag wordt er nog op de piste gereden. Vervolgens zijn er donderdag en vrijdag wedstrijden op het wegparcours in Heerde. Op de slotdag is er een marathon in het vijftig kilometer noordelijk gelegen Steenwijk.

(Belga/FR - Foto FR)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!