Sandrine Tas maakt favorietenrol waar in puntenkoers

Sandrine Tas. © RONNY NEIRINCK
Redactie KW

Bart Swings en Sandrine Tas hebben vrijdag op de negende en laatste manche van de Europacup skeeleren hun favorietenrol in de puntenkoers waargemaakt.

Als gevolg van de regen moest het tweetal lang wachten. Pas tegen middernacht kon Swings als winnaar van de puntenkoers over tien kilometer zijn handen ten hemel heffen. Een kwartier daarvoor had de voor eigen publiek rijdende Tas dat gedaan. Swings had een ronde voorsprong op het peloton, Tas won nauwelijks minder overtuigend. Stien Vanhoutte, die de tijdrit bij de junioren won, moest in de puntenkoers vrede nemen met een zesde plaats. Ellen Van de Catsye was met een derde plaats beste Belgische. De Italiaanse Giada Santucci ging met de zege aan de haal.

Sandrine Tas en Stien Vanhoutte winnen 300 meter tijdrit

Sandrine Tas won vrijdag ook de 300 meter tijdrit op de Grote Prijs van Vlaanderen. Als kind van de piste aan de Egellaan nam Tas nadrukkelijk afstand van de Duitse Alissa Gutermuth en de Nederlandse Manon Kamminga. Voor Tas was de triomf min of meer een revanche voor de Europese kampioenschappen van drie weken geleden waar ze wel zes medailles behaalde (twee keer zilver en vier keer brons,) maar verstoken bleef van een titel.

Junior Stien Vanhoutte bewees op dezelfde discipline nog steeds over haar Oostenrijkse vorm te beschikken. Met een ruim een halve seconde voorsprong won de skater uit Gistel voor Nymphe Keuleers. In Wörgl en Innsbruck veroverde Vanhoutte drie individuele Europese titels. Met Keuleers en Ellen van de Catsye voegde ze daar nog twee hoofdprijzen op de aflossing aan toe.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier