Sandrine Tas kijkt uit naar duel met Europese top

© Foto Coghe
Redactie KW

Na haar vier wereldtitels bij de junioren vorig jaar op het WK in het Argentijnse Rosario wil de Oostendse Sandrine Tas zich volgende week meten met de elite op het EK skeeleren in het Oostenrijkse Wörgl.

“Ik heb de laatste weken goed gereden, maar het was nog niet top”, vertelde de 19-jarige studente uit Oostende.

De resultaten van Tas boezemen de concurrentie angst is. Zo liet de Nederlandse Manon Kamminga, twee jaar geleden in Almere goed voor zeven Europese titels, al weten op haar hoede te zijn voor Tas. “Ik geloof niet zo dat Kamminga erg bevreesd is. Tenslotte heeft ze al veel gewonnen. Sommigen maken de vergelijking met Bart Swings. Dat is een leuk compliment, maar het geeft wel extra druk. Ik voel dat er wel wat van mij wordt verwacht. Bart is echter een klasse apart, ik moet het nog allemaal waarmaken”, aldus Sandrine Tas.

In Wörgl is de piste 250 meter lang, 50 meter langer dan normaal. Het accent ligt er dus op snelheid en er wordt minder van de bochtentechniek gevergd. De Oostendse maakt zich niet al te veel zorgen over de piste. “Ik ken de baan. De bochten zijn wijd, de rechte stukken zijn langer. Het betekent dat achterblijvers op de lange afstanden makkelijker kunnen terugkomen en er een compact peloton ontstaat.”

(Belga – Foto Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier