Sabine Berg en Bart Swings winnen Grand Prix kkeeleren in Zandvoorde

Redactie KW

Onder grote belangstelling werden de marathons gereden van de 47ste Flanders Grand Prix gereden.

De dames moesten 16 kilometer afleggen en na een snelle afvallingsslag spurtte een selectief groepje voor de zege. De Duitse seniore Sabine Berg won nipt de lange spurt voor de lokale favoriete Sandrine Tas, die als juniore nog steeds aan de leiding staat voor de eindzege in de driedaagse. Derde werd de Nederlandse Lisanne Buurman.

Heren op 30 km

Bij de heren liet favoriet Bart Swings er op de 30 kilometer geen gras over groeien. Van bij de eerste ronde sleurde hij aan de leiding, pakte enkele premies en ging er dan vandoor met de Portugees Doligo Moreiros. Het duo liep steeds verder uit. In de voorlaatste ronde plaatste Swings een tussenspurtje en hij won uiteindelijk met meer dan 100 meter voorsprong op Moreiros. De spurt van het peloton werd gewonnen door de de Fransman Nolan Beddiaf, voor de Duitser Felix Rheinen en Zwaantje Tim Sibiet, die nog steeds op de tweede plaats staat in het klassement, achter Swings. Onze nationale skeeler- en ijsschaats-trots verklaarde achteraf dat hij in november niet zal deelnemen aan het WK skeeleren in Argentinië maar vanaf september alles zet op het ijsschaatsen.

Selectie WK

Vandaag wordt trouwens de WK-selectie bekendgemaakt en het ziet er naar uit dat Zwaantjes Sandrine Tas, Stien Vanhoutte, Tim Sibiet en Niels Provoost op de eerste rij staan. In de late namiddag volgt nog de afvalling op de piste.

(FRO-foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier