Runway Run lokt maar liefst 800 sportievelingen naar Koksijde

We zien de top drie van de tien kilometer bij de mannen, met v.l.n.r. Wouter Gryp (tweede), Kristof Declerck (winnaar) en Remi Decae. © DS
Redactie KW

De Runway Run in Koksijde werd een groot succes. Met ruim 800 inschrijvingen mogen de organisatoren meer dan tevreden zijn.

800 deelnemers was een pak meer dan vorig jaar. De weersomstandigheden waren dan ook beter. Het regende dit jaar niet, maar er stond wel een stevige wind. Dat ondervond ook de 28-jarige Veurnenaar Wouter Gryp, die tweede werd op de tien kilometer. “Ik schreef me hier in Koksijde voor de eerste keer in”, vertelde hij na de wedstrijd. “Ik liep mee ter voorbereiding van de Ironman in Servia, een stadje op 400 kilometer van Milaan. Ik ben volop aan het trainen, want ik wil klaarstaan op zaterdag 23 september. Mijn grote doelstelling dit jaar is de Ironman in Hawaï, waarvoor ik me wil kwalificeren. Om daarvoor in aanmerking te komen, moet ik in mijn leeftijdscategorie 24-29 jaar in de top twee eindigen. Maar ik ben ambitieus en ga resoluut voor de eerste stek. Ik doe nu al zo’n vijf jaar mee aan triatlons en op mijn 28ste acht ik de tijd rijp om te scoren. Aangezien lopen een belangrijk onderdeel is, liep ik mee in Koksijde. Het was dan ook dicht bij de deur. Aanvankelijk liep ik goed mee met Kristof Declerck, maar bij het begin van de tweede ronde moest ik de rol lossen. Ik liep mijn eigen tempo om de tweede plaats veilig te stellen.”

Uitslagen

10 km bij de vrouwen: 1. Lies Deruddere, 2. Tamara Vereecke, 3. Sandrine Godin.

5,5 km bij de vrouwen: 1. Klaartje Kennes, 2. Elien Picavet, 3. Merel Angillis.

10 km bij de mannen: 1. Kristof Declerck, 2. Wouter Gryp, 3. Remi Decae.

5,5 km bij de mannen: 1. Tim Soenens, 2 Bram Vandamme, 3. Thomas De Keyser.